Wat is traumabinding? Verliefd op een traumaband

door nov 17, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Wat is een traumabinding? Mensen die emotioneel vastzitten in een misbruikende relatie met een narcistische partner moeten zich realiseren dat ze verliefd zijn op de traumaband en niet op de persoon van wie ze denken te houden! Je bent niet echt verliefd op de narcist. Je denkt misschien dat je hartstochtelijk oprecht verliefd bent maar laten we niet vergeten dat het woord ‘hartstocht’ in deze context in ieder geval ‘lijden’ betekent. Als je in je relatie minderwaardig wordt behandeld… als respect totaal ontbreekt… Als de basis van de relatie niet aanwezig is, hoe ziet de relatie er dan uit?

Wat voor een soort relatie krijg je dan op de lange termijn. Liefde betekent simpelweg elkaar accepteren, respecteren, en eerlijk met elkaar omgaan. Wat al deze dingen niet heeft, is geen oprechte en wederkerige liefde. Het woord ‘liefde’ wordt gebruikt om allerlei krachtige gevoelens (positief en negatief) te beschrijven die in relaties worden ervaren. Daarnaast is liefde een te veel gebruikt woord. Je gevoelens aan iemand verklaren, zeggen dat je verliefd op iemand bent, versterkt zeker die gevoelens. Het is een feit dat als je praat over wat je diep vanbinnen voelt, je gevoelens worden versterkt. Maar zoals met alle goede dingen, kan het ook ontsporen.

En het versterken van die intense gevoelens maakt ze nog geen echte liefde. In het hart van echte liefde zit vertrouwen. Als je van iemand houdt, hou je niet alleen van die persoon omdat je hem of haar vertrouwt, je houdt ook van die persoon omdat hij of zij jou vertrouwt. Met andere woorden: het moet wederzijds zijn. Als je echte liefde zou vinden bij een narcist, dan zou die persoon je vertrouwen en zich voor jou openstellen. Een narcist is niet bereid om kwetsbaar te zijn of zich kwetsbaar op te stellen! Voor hem of haar is kwetsbaarheid een zwakte.

Bekijk hier de video ‘wat is traumabinding? Verliefd op een traumaband’

Dit vind je wellicht ook interessant

Boek – Toxische relaties voorbij
Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest