Omgaan met gaslighting en manipulatie – Aflevering 4

door okt 23, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Welkom om in deze vierde aflevering ‘omgaan met en gaslighting en manipulatie tijdens en na narcistisch misbruik’. Ontsnappen aan narcistisch misbruik is een moedige en levensveranderende stap die iemands welzijn kan herstellen. Narcistisch misbruik omvat manipulatieve en destructieve gedragingen door een narcistische persoon, gericht op het controleren en overheersen van anderen. Het eerste en belangrijkste wat je kunt doen is erkennen dat je met narcistisch misbruik te maken hebt gehad.

Het is essentieel om steun te zoeken bij mensen die je vertrouwt, zoals familie, vrienden of ondersteuningsgroepen. Na narcistisch misbruik kan het moeilijk zijn om je eigen grenzen te herkennen en te respecteren. Werk aan het identificeren van je persoonlijke grenzen en leer hoe je ze op een assertieve manier kunt communiceren. Laat anderen niet toe om je grenzen te overschrijden en wees bereid om jezelf te beschermen. Leer jezelf opnieuw kennen en zoek indien nodig professionele hulp. Een therapeut kan je technieken leren hoe je jezelf kan beschermen tegen toekomstige manipulatietechnieken door een narcistische (ex-partner.

Bekijk hier de video ‘omgaan met gaslighting en manipulatie’

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest