Online training

Omgaan met een narcist als er kinderen bij betrokken zijn

Narcisten kunnen proberen je voor de gek te houden met heel hun hart, maar uiteindelijk houden ze alleen zichzelf voor de gek.

Omgaan met een narcist als er kinderen bij betrokken zijn

Omgaan met een narcist als er kinderen bij betrokken zijn

 Welkom in deze online live masterclassOmgaan met een narcist als er kinderen bij betrokken zijn’, waar we dieper ingaan op dit complex en veelzijdig onderwerp. Deze onlinetraining is ontworpen om ouders en verzorgers waardevolle inzichten, praktische strategieën en emotionele ondersteuning bij te brengen en hen te helpen navigeren doorheen deze uitdagende situatie terwijl ze de belangen van hun kinderen beschermen.

De impact van een narcistische ouder op kinderen

Het effect van een narcistische ouder op kinderen kan serieuze gevolgen hebben voor het kind en de niet-narcistische ouder. Van emotionele manipulatie, conflicten, tot onvoorspelbare gedragingen en narcistische dynamieken: ze drukken een blijvende stempel op de emotionele en psychologische ontwikkeling van kinderen.

De verwaarlozing van het kind

De effecten zijn vaak subtiel en verwarrend. De constante behoefte van de narcist aan bewondering en bevestiging leidt tot de verwaarlozing van het kind. Dit kan ertoe leiden dat het kind wordt gemanipuleerd om de narcistische ouder tevreden te stellen, zonder aandacht te besteden aan de behoeften en verlangens van het kind.

Hierdoor wordt het kind onder behoorlijke prestatiedruk geplaatst en kan het kind, geen kind meer zijn. Kinderen voelen zich gevangen in een voortdurende zoektocht naar goedkeuring van de narcistische ouder, waardoor hun eigen zelfbeeld en zelfvertrouwen wordt aangetast. Het narcistisch gedrag kan bij het kind leiden tot angst, omdat deze niet in staat is om de intenties en gedragingen van de narcistische ouder te voorspellen.

Een verhoogd risico op problemen

Het is onontbeerlijk om te begrijpen dat kinderen die opgroeien met een narcistische ouder een verhoogd risico oplopen om emotionele problemen zoals angststoornissen, depressies en persoonlijkheidsstoornissen te ontwikkelen.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze impact niet onvermijdelijk is. Met de juiste begeleiding, ondersteuning, kennis en inzichten, kunnen kinderen veerkracht ontwikkelen en zich ontdoen van de negatieve invloeden van de narcistische ouder.

Deze onlinetraining biedt waardevolle antwoorden en inzichten in de impact ervan en geeft handvatten om deze effecten te minimaliseren.

Wat maakt deze training uniek?

Deze online masterclass is samengesteld op basis van meer dan 8 jaar praktijkervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg en bied je de volgende voordelen:

 • Diepgaande inzichten: deze training is gebaseerd op jarenlange werkervaring binnen de forensische psychiatrie en volgens wetenschappelijk onderzoek.
 • Praktische toepassing: deze training is niet alleen theoretisch maar bestaat eveneens uit praktische tools, oefeningen, tips en technieken die je direct in de praktijk kan toepassen.
 • Deskundige begeleiding: de afgelopen 8 jaar heb ik een rugzak vol ervaringen verzameld op het gebied van psychologie, narcisme en het werken met uiteenlopende persoonlijkheidsstoornissen (met name narcisme).
 • Al je vragen beantwoorden: na afloop van de training krijgt iedere deelnemer de kans om zijn/haar persoonlijke vragen te stellen die ik live zal beantwoorden.
 • Herbekijk de masterclass: na afloop van deze online live masterclass krijgen alle deelnemers de kans om deze training nogmaals rustig te bekijken. Deelnemers die zich inschrijven en niet aanwezig kunnen zijn, krijgen na afloop automatisch een linkje toegestuurd om deze online masterclass te (her)bekijken op een moment wanneer het hen past.

Voor wie is deze onlinetraining?

Deze onlinetraining is bedoeld voor iedereen die wil leren omgaan met een narcist als er kinderen bij betrokken zijn. Of je nu in een relatie met een narcist verkeert, reeds uit mekaar bent, beroepsmatig geïnteresseerd bent in deze boeiende narcistische dynamiek of je wil gewoon je algemene kennis uitbreiden, dan biedt deze onlinetraining antwoorden op al je vragen.

Investeer in jezelf en je kind

Narcisme heeft schadelijke gevolgen voor slachtoffers, maar het biedt ook een kans om te groeien en sterker te worden. Door deel te nemen aan deze onlinetraining investeer je niet alleen in jezelf en je persoonlijkegroei, je eigent je waardevolle informatie toe die de groeiwelzijn en veerkracht van jou en je kind zullen vergroten. Je ontwikkelt inzichtenkennis én vaardigheden die je nodig hebt om te leren omgaan met een narcistische ouder. Bovendien leer je hoe je een narcistische ouder kan herkennen en wat je kan doen om je ertegen te wapenen en je kind te beschermen. Samen met alle andere deelnemers gaan we op een boeiende reis naar zelfontdekking en empowerment.

Inschrijven voor deze online live training

De onlinetraining duurt 180 min en bedraagt een eenmalige investering van €28,95. Na afloop van deze training krijgen alle deelnemers de kans om hun persoonlijke vragen in een afgeschermde chatroom aan me te stellen die ik vervolgens live zal beantwoorden. Eveneens krijgen alle deelnemers die zich hebben ingeschreven na afloop een automatisch linkje via e-mail toegestuurd om deze online masterclass te (her)bekijken. Ideaal voor mensen die niet in de mogelijkheid zijn om op het ingeplande moment aanwezig te zijn.

LET OP: om de kwaliteit van deze online live masterclass te garanderen, worden de plaatsen beperkt tot maximaal 45 deelnemers. VOLZET = VOLZET 

Programma van deze online masterclass

De belangrijkste hechtingsstijlen, de functie ervan en hoe kinderen daarop reageren.

Ontwikkelen kinderen die opgroeien met een narcistische ouder zelf ook narcisme?

De narcistische ouder en de waarheid achter empathie.

Waarom narcisten hun kinderen gebruiken als een verlengstuk van zichzelf.

Een weerspiegeling van de narcistische kenmerken op kinderen en het gezin.

Het kind als zwarte schaap.

Het kind als een idealiserend en presterend individu.

Jaloezie ten opzichte van het kind en de band die het heeft met de niet-narcistische ouder.

Triangulatie binnen het gezin.

Manipulatie van de niet-narcistische ouder.

Je kind een veilige omgeving bieden.

Omgaan met een narcistische ouder tijdens de relatie.

Omgaan met een narcistische ouder na de relatie.

Zo communiceer je met je kind na een narcistische relatie.
Zo behoud je na de relatie constructief contact met de narcistische ouder.

Constructief co-ouderschap met de narcistische ouder en wat je moet doen als de narcist niet wil meewerken.

Welke stappen moet je wel en niet ondernemen om je kind te beschermen tegen de narcistische ouder.

Wanneer moet je professionele hulp inschakelen?

Therapievormen die voor het kind en de niet-narcistische ouder ondersteunend werken.

Alle aankomende online live masterclasses

Mijn nieuw boek over narcisme

boek-narcisme-fabio-vinago

Uit de klauwen van een narcist

 • Binding : Paperback
 • Distributievorm : Boek (print, druk)
 • Formaat : 140mm x 210mm
 • Aantal pagina’s : 170
 • Auteur: Fabio Vinago
 • Uitgeverij : Fabio Vinago
 • ISBN : 9789464597615

Bestel dit boek

Pin It on Pinterest