Narcistische relatiekenmerken – Waarom de narcist een misbruiker is

door sep 29, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Narcistische relatiekenmerken worden gekenmerkt door een aantal gedragingen die betrekking hebben op het gedrag van de narcist. De beste manier om een narcist te doorzien is door te kijken naar de manier waarop de narcist zich in een relatie gedraagt. Slachtoffers moeten er zich van bewust zijn dat een persoonlijkheidsstoornis een relatie ernstig kan verstoren. Maar hoe ziet een gezonde en ongezonde relatie eruit en wanneer spreken we van narcistisch misbruik?

Mensen die een relatie hebben met een narcist, weten dat de narcist zich heel speciaal vindt en zich verheven voelt boven anderen. Hij voelt zich superieur en eist respect en bewondering. Door die narcistische relatiekenmerken is het onmogelijk om een langetermijnrelatie met een narcist staande te houden. Ze zijn er immers van overtuigd dat ze in een relatie recht hebben op een speciale behandeling en ze vinden dat ze boven hun partners staan.

Een narcist gebruikt zijn partner enkel voor eigen gewin en om de eigen doelstellingen te verwezenlijken. Alles wat een narcist doet, doet hij met een reden en een verborgen agenda. Het is om die reden dat de relatie met een narcist vaak gebaseerd is op één grote illusie. In een gezonde relatie kunnen partners volledig zichzelf zijn. In de relatie met een narcist verlies je jezelf volledig. Je wordt ongemerkt gedwongen om de belevingswereld van de narcist te leven. Je verliest je eigen identiteit en bestaansrecht en dit in functie om aan de grillen van de narcist te voldoen.

Bekijk de video over de narcistische relatiekenmerken waar je op moet letten

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest