Narcistische kenmerken – Dit zijn de interpersoonlijke clusterpatronen

door nov 3, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Narcistische kenmerken kunnen onderverdeeld worden in vijf verschillende clusters. Als eerst hebben we de interpersoonlijke kenmerken van een narcist die elke relatie tot een uitdaging maakt. Vaak geldt dat hoe intiemer, hoe hechter of hoe belangrijker de relatie is, hoe problematischer deze eigenschappen zich manifesteren. Dan hebben we de gedragsmatige kenmerken. Die kenmerken kunnen we vaak vrij goed observeren en vertalen zich in zichtbaar slecht gedrag. Vervolgens hebben we de ontregelende kenmerken. Dit zijn kenmerken waarbij de narcist onvoorspelbaar en onlogisch op ons overkomt.

Dit komt omdat ze in tegenspraak zijn met onze onjuiste veronderstelling dat narcisten vaak zelfverzekerd zijn en een hoog gevoel van eigenwaarde hebben. Daaropvolgend hebben we de antagonistische kenmerken. Deze kenmerken zijn extreem onaangenaam en strijdlustig. Ze zijn de essentie van wat een toxische persoon toxisch maakt. Tot slot hebben we de cognitieve kenmerken en die hebben betrekking op de manier hoe een narcist naar de wereld kijkt en deze waarneemt. Interpersoonlijk staat voor de kwaliteiten van ons gedrag die we vertonen tijdens de interactie met andere mensen, dus met andere woorden: hoe we ons ten opzichte van andere gedragen.

Bekijk hier de video over de ‘narcistische kenmerken’

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest