Narcistisch trauma – Dit is traumaband door narcistisch misbruik

door sep 22, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Een narcistisch trauma wordt vaak in verband gebracht met traumaband. Een traumaband in een narcistische relatie is een emotionele en psychologische binding die ontstaat tussen het slachtoffer en de narcistische partner. Deze band ontstaat vaak als gevolg van de manipulatieve tactieken van de narcist, waaronder liefdesbombardementen, gaslighting en isolatie. Het slachtoffer raakt gevangen in een cyclus van aantrekken en afstoten, waarbij ze zich steeds meer aan de narcist hechten, ondanks het destructieve gedrag.

Een traumaband dient vaak als een psychologische ketting die het slachtoffer aan de narcist bindt. Het slachtoffer blijft geloven dat de narcist van hen houdt, ondanks het misbruik. Ze verlangen naar de momenten van idealisatie en hopen dat die zullen terugkeren. Het slachtoffer kan diep gewortelde angsten hebben voor verlating en afwijzing, wat de reden kan zijn dat ze in de relatie blijven, zelfs als die schadelijk is. De narcistische partner kan het slachtoffer constant in de war brengen en hun realiteitszin ondermijnen, waardoor ze zich machteloos en afhankelijk voelen.

Bekijk hier de video over ‘narcistisch trauma’

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest