Narcistisch misbruik triggers en flashbacks – Aflevering 9

door nov 3, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

In de video ‘narcistisch misbruik triggers en flashbacks’ werpen we een licht hoe je met triggers en flashbacks omgaat na narcistisch misbruik. Triggers zijn situaties, gebeurtenissen, woorden of andere prikkels die sterke emotionele reacties of herinneringen kunnen oproepen. Na narcistisch misbruik kunnen triggers verbonden zijn met de traumatische ervaringen die je hebt doorgemaakt. Ze kunnen variëren van subtiel tot overweldigend en kunnen leiden tot negatieve emoties en gedachten. Voorbeelden van triggers kunnen zijn: bepaalde woorden, stemtoon, lichaamstaal, specifieke locaties, geluiden, geuren, of zelfs bepaalde gedragingen van anderen. Het is belangrijk op te merken dat triggers persoonlijk zijn en voor iedereen verschillend kunnen zijn. Flashbacks zijn intense herbelevingen van traumatische ervaringen.

Ze kunnen je het gevoel geven alsof je weer in de traumatische situatie bent, zowel fysiek als emotioneel. Tijdens een flashback kun je de realiteit uit het oog verliezen en je in het verleden wanen. Flashbacks kunnen angstaanjagend en verwarrend zijn. Waarom treden triggers en flashbacks op? Triggers en flashbacks treden op omdat er onverwerkte emoties en herinneringen uit het verleden zijn die nog steeds actief zijn in je psyche. Het misbruik heeft diepe littekens achtergelaten, en deze herinneringen kunnen worden geactiveerd door situaties of prikkels die lijken op die uit het misbruik. Het omgaan met triggers en flashbacks is een uitdaging, maar het is een belangrijk onderdeel van het herstelproces na narcistisch misbruik. Met de juiste ondersteuning en strategieën kun je leren om deze reacties te beheren en je leven weer in eigen hand te nemen. Het is een reis naar herstel en veerkracht.

Bekijk hier de video over ‘narcistisch misbruik triggers en flashbacks’

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest