Narcistisch kind – Zo voorkom je dat je kind narcisme ontwikkelt!

door sep 24, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Een narcistisch kind is vaak voor ouders een grote zorg. Ouders kunnen niet altijd voorkomen dat kinderen narcisme ontwikkelen. Wanneer ouders daar de focus op leggen, dragen ze een immense grote verantwoordelijkheid die gepaard gaat met stress. Zo heeft het ene kind nu eenmaal meer kans om narcisme te ontwikkelen dan een ander kind. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat ouders die alleen maar liefde en empathie aan hun kind geven, ongemerkt het narcistisch gedrag bij hun kind laten toenemen. Concreet betekent dit dat kinderen moeten leren dat ‘negatief gedrag’ consequenties heeft, en dat kinderen ook het gevoel van falen moeten ervaren zodat ze leren dat niet alles van de eerste keer tot succes leidt.

Leer je kind dat het oké is om fouten te maken en dat we uit onze fouten belangrijke lessen leren. Laat het kind zijn wie het wil zijn en laat het in zijn eigenwaarde. Moedig je kind aan om zijn potentieel te ontwikkelen. Help je kind bij het maken van verstandige beslissingen, zonder je kind te dwingen tot een keuze die past binnen de visie van de ouders. Probeer het kind niet te kneden tot wat jij wil dat het is. Tot slot: blijf redelijke eisen stellen aan je kind. Hou vast aan algemene omgangsnormen tussen mensen. Vermijd manipulaties, bedreigingen, grensoverschrijdend gedrag,

Bekijk hier de video de video ‘narcistisch kind – zo voorkom je dat je kind narcistisch wordt’

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest