Narcistisch gedrag herkennen en de ontregelende kenmerken

door dec 4, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

In narcistisch gedrag herkennen gaan we dieper in op de ontregelende kenmerken van een narcist. Narcistische mensen kunnen hun emoties niet onder controle houden en dat komt omdat ze hun gevoel van eigenwaarde van buiten naar binnen reguleren. Met andere woorden: ze zoeken de validatie volledig buiten zichzelf. Narcisten zijn aan de basis diepe onzekere mensen waardoor ze zichzelf continu bedreigd voelen. Daarom kunnen ze hun emoties niet reguleren en passen ze ontkenning of projectie toe zodat ze niet geconfronteerd worden hoe ze werkelijk in elkaar steken.

Als ze gefrustreerd, teleurgesteld of gestresseerd zijn, en dat vooral op een manier die voor hen bedreigend aanvoelt, dan ontploffen ze waarbij hun woede niet in verhouding staat tot de situatie die het heeft veroorzaakt. Narcisten zijn zo vatbaar voor woedeuitbarstingen omdat ze zich ongezond jaloers voelen ten opzichte van anderen, zich niet gerespecteerd voelen, zich niet gewaardeerd voelen, ze het gevoel hebben dat anderen continu tegen hen zijn en omdat ze niet krijgen wat ze willen of denken recht op te hebben De ontregelende patronen van een narcist hebben te maken met de eigen kwetsbaarheid. Dus de manier hoe ze zichzelf zien. Daarom proberen ze hun emoties zoals woede te beheersen door de validatie volledig buiten zichzelf te zoeken en te voorkomen dat ze alleen achterblijven. De ontregelende cluster bevat 5 patronen waarvan: het patroon van onzekerheid, het patroon van woede, het patroon van het zoeken naar validatie, het patroon van het onvermogen om alleen te kunnen zijn en tot slot, het patroon van schaamte.

Bekijk hier de vide over ‘narcistisch gedrag herkennen en de ontregelende kenmerken’

Dit vind je wellicht ook interessant

Boek – Toxische relaties voorbij
Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest