Narcisme in relaties – De narcistische partner ontmaskerd

door sep 14, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Wanneer je pas met een narcist samen bent, voel je je de koning(in) te rijk. Hij kan het perfecte scenario spelen waarin hij zich voordoet als de prins op het witte paard. Bij narcisme in relaties is het bijna onmogelijk om zijn liefdevolle, charmante, charismatische én verleidelijke blik te weerstaan. Je ervaart de ideale vorm van liefde. Omdat je in het begin enkel zijn aantrekkelijke eigenschappen te zien krijgt, lijk je in een sprookje beland dat té mooi is om waar te zijn. Taalkundig gebruik ik narcisme in de hij-vorm. Verander dat gerust door zij want ook vrouwen kunnen aan narcisme lijden.

Een gebrek aan empathie

Omdat narcisten niet in staat zijn om empathie te voelen, kunnen ze geen wederkerige en verbindende langetermijnrelaties aangaan. De narcist neemt, verwacht en eist dingen zonder er iets voor terug te geven. De relatie is gebaseerd op mooie woorden en valse beloftes die ze zelden of nooit zullen nakomen. De narcist zal je in het begin van de relatie op een voetstuk plaatsen en je laten geloven dat de ideale liefde voor jullie is voorbestemd. Deze aantrekkingskracht wordt versterkt en vergroot door jou te laten geloven dat hij (of zij) jouw soulmate is en dat jij de perfecte partner voor hem bent.

Hij is het met alles eens en speelt een perfecte kopie van hoe jij de ideale (ge)liefde ziet. Hierdoor denk je dat je de partner van je dromen hebt gevonden. Narcisten volgen een vast patroon die bestaat uit manipulatie en narcistisch misbruik. Hij heeft de gave om te zien waar jouw behoeftes en verlangens liggen om deze vervolgens te vervullen. Je bent niet in staat om zijn masker te doorprikken en je kijkt bewonderend naar hem op.

Bekijk hier de video over narcisme in relaties

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier het eerste deel ‘narcisme en kinderen
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest