Narcisme en triangulatie binnen het gezin – Dit moet je weten

door sep 16, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

Narcisme en Triangulatie (driehoeksverhouding) is een sluipende manipulatietechniek waarbij de narcist een derde persoon in jullie relatie betrekt en deze tegen je opzet. Binnen gezinnen zal de narcist het gezin in twee kampen verdelen en ze opzettelijk tegen elkaar opzetten. Triangulatie binnen het gezin is voor de narcist een manier om een gevoel van macht en controle over meerdere mensen te krijgen door ze op een manipulerende manier tegen elkaar uit te spelen.  Wees je ervan bewust dat triangulatie enkel zal toenemen en niet zal veranderen omdat dit voor de narcist de perfecte voeding is voor zijn/haar ego. Tolereer het niet en denk aan jouw welzijn en die van je kinderen. 

Zoals reeds al aangegeven zal de relatie met een narcist niet verbeteren. Sterker nog: in de praktijk is het onhaalbaar om de relatie met een narcist staande te houden. Daarom moeten er ook bij deze manipulatietechniek resolute stappen genomen worden om de relatie te beëindigen. Want ook narcistische triangulatie is een manipulatietechniek (net als gaslighting) die in omvang alleen maar zal toenemen.

Bekijk hier de video ‘narcisme en triangulatie’

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier het eerste deel ‘narcisme en kinderen
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest