Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek

door | jun 10, 2022 | Publicatie boeken

Deel dit bericht

Ongetwijfeld heb je weleens kennis mogen maken met de gerenommeerde Lenormand. Die bestaat in talrijke uitvoeringen, met 36 kaarten, in uiteenlopende illustraties. Met het ‘Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek’ word je helemaal ondergedompeld in de wereld van de cartomancie en krijg je, naast een brok theorie, ook toegang tot unieke en nooit eerder vertoonde legmethodes. In deze bijdrage gun ik jullie een blik op de kennis die achter dit werk verscholen gaat.

De 10 levensthema’s van de kleine Lenormand

Het ‘Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek’ besteedt uitgebreid aandacht aan maar liefst tien levensthema’s. Elke kaart wordt onderverdeeld in de meest actuele onderwerpen die onze samenleving bezighoudt. Op die manier kan echt elke vraag beantwoord worden. De levensthema’s die aan elke kaart worden toegekend, vind je terug in de volgende onderverdelingen van de kaart: de medaillon van de kaart, de sleutelwoorden, de algemene betekenis, persoonlijkheidskenmerken, gezondheidskenmerken, liefdesthema, werkgerelateerde thema’s, financiële items, het advies en de omgekeerde betekenis. Met behulp van deze levensthema’s ben je in staat om heel gedetailleerde informatie uit de vertrouwde Lenormandkaarten te halen, naast de basisbetekenis uiteraard. Zo krijg je een bijzonder heldere reading, iets waar veel mensen echt wel nood aan hebben.

De persoonskaarten

Deze persoonskaarten geven naast persoonlijkheidskenmerken informatie over hoe iemand tegenover jou staat. Wat kan je van deze persoon verwachten, is iemand wel of niet te vertrouwen…? De persoonskaarten lopen als een rode draad doorheen een volledig legpatroon en kunnen een duiding positief of negatief beïnvloeden.

De gewone speelkaarten

‘Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek’ gaat verder ook in op de betekenis van de gewone speelkaarten. Die informatie is noodzakelijk om een gedetailleerde legging mogelijk te maken.

De soulmatemethode

Doorheen de jaren is er heel wat verwarring ontstaan met betrekking tot tweelingzielen en soulmates. De zweverige en soms onrealistische kijk op tweelingzielen zorgt ervoor dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met behulp van de soulmatemethode leer je welke kaarten betrekking hebben op tweelingzielen en hoe je die in het totale kaartbeeld dient te integreren. Bovendien worden de diverse posities met maar liefst zes voorbeelden geïllustreerd.

De obstakelmethode

Deze legmethode wordt gebruikt om een bestaande situatie door te lichten. Hierbij worden de 36 kaarten open gespreid, waarbij je een onderscheid maakt tussen het deel ‘karma’ en de obstakels die rond een bepaalde situatie hangen. Het is een krachtige en zeer doeltreffende manier om het verloop van een situatie te kennen, zonder af te wijken van de essentie van de vraag.

Let’s get started! Exclusieve Lenormand oefening

Hier volgt een oefening waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Let wel: deze oefening staat NIET in het boek. Deze legmethode biedt jou op een korte maar krachtige manier een antwoord op je vraag.

legging-lenormand-financieel

Werkwijze

Voor deze oefening werken we zowel met de rechtop als met de omgekeerde betekenis van een kaart. We nemen de persoonskaart van de desbetreffende persoon. Voor een man is dit kaart 28, de Heer, voor een vrouw kaart 29, de Dame. Je zult de kaarten (met de beelden naar beneden) op tafel door elkaar moeten hutselen. Vervolgens leg je de persoonskaart voor jou op tafel en dan laat je door de vraagsteller zes kaarten trekken. Schik de kaarten zoals hiernaast weergegeven.

Kaarten 1, 2 en 3 hebben betrekking op het verleden
Kaarten 4, 5 en 6 duiden het verloop in de nabije toekomst aan

In ons voorbeeld beantwoorden we de vraag van een man, die wenst te weten hoe zijn financiële toestand in de nabije toekomst zal evolueren. We krijgen onderstaand legpatroon.

Duiding

In het verleden (kaarten 1, 2 en 3) zien we de Weg omgekeerd, de Vissen omgekeerd en de Klaveren rechtop.

De Weg omgekeerd: de man heeft reeds verkeerde beslissingen genomen en geïnvesteerd in zaken met een slechte afloop.
De Vissen omgekeerd
: er is sprake van geldverlies, bedrog en slechte communicatie. De man in kwestie had daardoor last van depressies.
De Klaveren rechtop
: ondanks de financiële schade heeft de man toch nog geluk. Deze kaart spreekt over kansen en succes. Dat biedt hoop voor de toekomst.

In de toekomst (kaarten 3, 4 en 5) bevinden zich de Berg omgekeerd, de Hond rechtop en de Ooievaar rechtop.

De Berg omgekeerd: de geldelijke problemen zijn bijna achter de rug, maar dan moet de man wel dringend naar een oplossing op zoek.
De Hond rechtop
: er komt financiële stabiliteit in de toekomst en bij moeilijkheden is er hulp van een dierbare.
De Ooievaar rechtop
: de man zal een nieuwe bron van inkomsten kunnen aanboren. Hij krijgt een voorstel om wat bij te verdienen, waardoor zijn situatie erop vooruitgaat.

Conclusie

In het verleden had de man af te rekenen met financiële verliezen, omdat hij bepaalde keuzes niet grondig had overwogen. Hier heeft hij een financiële kater aan overgehouden. Hij is een volhouder, dat wordt duidelijk door de Klaveren. Dankzij zijn wilskracht en doorzettingsvermogen zullen deze problemen weldra tot het verleden behoren en geniet hij binnenkort van financiële stabiliteit. In de toekomst zal hij de vruchten plukken van nieuwe kansen die hem worden aangeboden. Verder hoeft hij zich geen zorgen te maken, want als er nog financiële problemen ontstaan, krijgt hij gegarandeerd hulp van vrienden of familie.

Fabio Vinago
Fabio Vinago

Fabio Vinago is art director, auteur en content creator bij B-zen magazine. Op zijn TikTok account en op zijn YouTube-kanaal deelt hij video’s over liefde en relaties, persoonlijke groei, spiritualiteit en narcisme. 

Deel dit bericht