Dit is waarom slachtoffers moeite hebben om de narcist te verlaten

door sep 14, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

In deze video gaan we dieper in op het onderwerp ‘waarom slachtoffers’ moeite hebben om de narcist te verlaten. Ter info: niet elke situatie is hetzelfde. De info uit deze video zijn de redenen die bij grotendeels van de slachtoffers van narcistische misbruik aanwezig zijn.

De narcist verlaten begint met introspectie

Veel slachtoffers blijven bij de narcist omdat ze denken dat ze de narcist nodig hebben (emotionele afhankelijkheid), dat ze niet zonder de narcist kunnen (traumaband), dat de relatie ooit zal verbeteren (narcisten veranderen niet) of ze blijven omwille van de kinderen. Al deze elementen (en waarschijnlijk nog meer), zijn dingen die de narcist je wil laten geloven. Dit zorgt ervoor dat je angstig wordt, gebonden blijft aan hen en niet de kracht en de moet hebt om de narcist te verlaten.

Wanneer je inziet en begrijpt wie narcisten zijn, hoe ze zich gedragen en wat hun achterliggende intenties zijn, dan zet je de eerste stap naar verlossing om een narcismevrij leven te leven. Omgaan met een narcist als er kinderen bij betrokken zijn – DEEL 1. In deze video bespreek ik een héél gevoelig onderwerp: de narcist in omgang met zijn/haar kinderen. Niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk om als niet-narcistische ouder alles in goede banen te leiden voor het welzijn van jullie kind. Neem alle info uit deze video goed in je op want ze bieden jou waardevolle inzichten over deze topic.

Bekijk hier de video hoe om de narcist te verlaten

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier het eerste deel ‘narcisme en kinderen
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest