Toxische relaties voorbij

Zo bouw je aan een gezonde relatiedynamiek

Over het boek ‘Toxische relaties voorbij’

In de schaduw van schijnbaar normale relaties sluimeren vaak toxische relatiedynamieken die iemand kunnen verstikken, het zelfvertrouwen aantasten en het gevoel van eigenwaarde ondermijnen. Deze relaties, die op het eerste gezicht op wederkerige en oprechte liefdesrelaties lijken, kunnen al snel in een nachtmerrie veranderen.

De voordelen van dit boek

Dit boek begeleidt je stapsgewijs doorheen de wereld van toxische relaties en biedt je inzichten en hulpmiddelen om gezonde relaties aan te gaan en blijvend herstel te verkrijgen. Je maakt kennis met thema’s als ‘gezonde en ongezonde relaties’, ‘de kenmerken van een relatieverslaving’, ’de veilige en onveilige gehechtheid uit je jeugd’, ‘emoties (h)erkennen’, ‘oplossingsgericht denken en handelen’, ‘gezonde en ongezonde jaloezie’.

Daarnaast komen onderwerpen als ‘monogamie en non-monogamie’, ‘jezelf in de relatie verliezen’, ‘een narcistische relatie’, ‘omgaan met liefdesverdriet’, ‘omgaan met bindings- en verlatingsangst’, ‘overspel’, ‘triangulatie’, ‘gaslighting’, ‘pathologisch liegen’, ‘manipulatie’ en ‘zelfrespect’ aan bod. Aansluitend werpen we een licht op ‘verbale en fysieke agressie’, ‘emotieregulatie’ en ‘het ontwikkelen van zelfliefde’.

De belangrijkste aspecten die wijzen op een toxische relatie

Dit boek bespreekt de belangrijkste aspecten die wijzen op een toxische (liefdes)relatie. Je krijgt heel wat antwoorden, kennis en tools aangereikt die jou ondersteunen om ongezonde relatiepatronen die je gevangenhouden te herkennen en vervolgens te doorbreken.

Een volwaardig liefdesleven begint met het opdoen van (zelf)kennis, het vermogen om objectief naar je relatie te kijken, het herkennen van foute relatiepatronen, bewustwording, zelfreflectie en bewust in verbinding met jezelf staan. Dat is waar dit boek je stap voor stap in zal begeleiden. Het helpt je een betere versie van jezelf worden zodat je kan floreren en leven volgens kernwaarden die gebaseerd zijn op wat jou voldoening geeft.

Je leert om voor jezelf te kiezen en te leven volgens kernwaarden die gebaseerd zijn op wat jou gelukkig maakt. Een volwaardig liefdesleven begint met het opdoen van (zelf)kennis, het vermogen om objectief naar je relatie te kijken, het herkennen van foute relatiepatronen, bewustwording, zelfreflectie en bewust in verbinding met jezelf staan.

 

Hoe ontstaan toxische relaties?

Als relatiedeskundige met een specialisatie in de narcistische persoonlijkheidsstoornis heb ik tijdens mijn beroepservaring jarenlang de relatiedynamiek tussen koppels bestudeerd. Wanneer we over toxische relaties spreken, dan hebben we het over foute relatiepatronen die voor een van de partners of voor beide partners en bijgevolg voor de relatie schadelijk zijn. Een toxische relatie betreft niet alleen het partnerschap maar ook de giftige relatie die individuen met zichzelf hebben.

Kenmerkend voor toxische relaties zijn de terugkerende negatieve patronen die nooit door de koppels werden aangepakt. Zoiets zien we vaak bij koppels waarbij de een niet zonder de ander kan (relatieverslaving), waarbij de partners het slechtste in elkaar naar boven halen of in relaties met heftige ruzies, hoge pieken en diepe dalen, met extreme vormen van fysieke of verbale agressie. Ook een persoonlijkheidsstoornis of een andere psychiatrische aandoening kan tot een toxische of giftige (liefdes)relatie leiden.

De liefde die je voor iemand anders voelt, vervangt nooit de liefde voor jezelf.

Toxische relaties ontstaan niet zomaar. Zo kunnen bijvoorbeeld jeugdtrauma’s, een laag zelfbeeld, weinig zelfrespect of een verstoorde hechting oorzaken zijn waardoor iemand in een toxische relatie belandt. Ook mensen die denken dat ze iemand anders nodig hebben om gelukkig te zijn en de relatie zien als een opvulling van de leegte die ze voelen, zijn vatbaar voor een toxische relatie. Het gaat dus niet over wie wel of wie niet de afwas doet, met de wagen naar de carwash rijdt of wekelijks de vuilniszakken buitenzet. Toxische relaties draaien om terugkerende patronen van schadelijk, respectloos en destructief gedrag.

Mijn nieuw boek over toxische relaties

boek-over-toxische-relaties-door-vinago-fabio2

Toxische relaties voorbij

 • Binding: Paperback
 • Distributievorm: Boek (print, druk)
 • Formaat: 158 mm x 208 mm
 • Aantal pagina’s: 274
 • Auteur: Fabio Vinago
 • Uitgeverij : Fabio Vinago
 • ISBN : 9789464772760

Bestel dit boek

e-book
Toxische relaties voorbij

e-boek-over-toxische-relaties-door-fabio-vinago-3

E-book – Toxische relaties voorbij

 • Binding: ePub
 • Distributievorm: ePub
 • Auteur: Fabio Vinago
 • Uitgeverij : Fabio Vinago

Bestel dit PDF e-book

Pin It on Pinterest