4 tekens van een traumabinding

door nov 6, 2023Narcisme

fabio rond link in bio 2

Fabio is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een gediplomeerd psycho- en relatietherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘.

In deze video bespreek ik de 4 belangrijkste tekens van een traumabinding. Een traumabinding vindt op een diep niveau plaats waar allerlei vormen van pijn en behoeftes uit onze kindertijd verborgen kunnen zitten. Daarnaast veroorzaakt een traumabinding een chaos van verwarring. Je kan de toxische relatie met een narcist niet meer helder en objectief beoordelen. Het is de misleiding, de leugens en de strategieën die de narcist toepast die voor een warboel in je hoofd zorgt.

Het is geen wonder dat slachtoffers het heel moeilijk vinden om precies datgene te zien wat er met hen gebeurt. Ondanks dat ze pijn voelen/lijden.

Voor je een traumabinding goed kunt begrijpen is het belangrijk om te weten dat het een persoonlijk probleem is die in slachtoffers leeft. Het ontstaat door herhaaldelijk narcistisch misbruik en het is een soort gedragspatroon en overlevingsmechanisme die slachtoffers doorheen de relatie met de misbruiker ontwikkeld hebben. Je wordt er niet mee geboren, het ontstaat door langdurig en herhaaldelijk blootgesteld te worden aan narcistisch misbruik wat betekent dat je dit aangeleerd gedragspatroon ook kunt afleren.

Bekijk hier de video over de 4 tekens van een traumabinding

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk hier gratis alle videos’s over narcisme 
Hoe ziet een narcist de wereld? Ontdek de narcistische belevingswereld
Gaslighting en narcisme – De narcist ontmaskerd

Een narcistische relatie: verstrikt in het web van de narcist
Leven met een narcist – De impact van een narcistische relatie

Hechtingsstijlen en relaties: de sleutel tot een succesrijke liefdesrelatie
Het effect van sociale media op je liefdesrelatie
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

RECENTE BERICHTEN

Pin It on Pinterest